Matematik

Integraler

15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

S(3x*ln(x))dx er det

f(x)=ln(x). S(f'(x))dx= lnIxI. g(x)=3x. G(x)=3/2 x^(2

= ((3x^2)/2) * ln(x) - ln(x)* (x^3/2)?

Og er S((kvad.x)*ln(x))

f(x)=ln(x). S(f'(x))dx=3x. g(x)=kvad.x. G(x)=2/3x^3/2

=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilken metode har du brugt?


Svar #2
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

delvis integration af typen: S(f(x)*g(x))=f(x)*G(x)-S(f´(x)*G(x))dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af mathon

S(3x•ln(x))dx

f(x) = x     g(x) = ln(x)

∫ f(x)•g(x)dx = F(x)*g(x) - ∫F(x)•g'(x)dx

∫(3x)•ln(x)dx = 3∫x•ln(x)dx = 3·((1/2)x2•ln(x) - (1/2)·∫x2•x-1dx) = 3·((1/2)x2•ln(x) - (1/2)·∫ xdx) =

                                                          3·((2/4)x2•ln(x) - (1/4)x2) + k = (3/4)·x2(2ln(x) - 1) + k


Svar #4
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med på overgangen til sidste led (:


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.