Matematik

hjælp til en log-opgave :-D

15. september 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-D

Endnu en opgave driller mig, så jeg ville høre hvordan man kunne løse den:

løs ligningen:

3 * 2^2x - 7 * 2^x + 4 = 0

Det ser ud itl at det er en andengradsligning, men ved ikke hvordan jeg kan regne den ud

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Isomorphician

Sæt 2x = z og løs andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af mathon

... så du får

3·22x - 7·2x + 4 = 0

3·(2x)2 - 7·(2x) + 4 = 0

3z2 - 7z + 4 = 0                           som du i første omgang løser med hensyn til z
                                                    og til sidst med hensyn til x

.................

camoufleret 2. gradsligning


Svar #3
15. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

Ej tusind tak! :-D


Skriv et svar til: hjælp til en log-opgave :-D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.