Matematik

Bestem regneforskrifterne for lineære funktioner

15. september 2009 af hullaballa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem regneforskrifterne for de lineære funktioner f og g, hvis graf henholdsvis går gennem
punkterne
1. (-2, 5) og (3, 3)
2. (1, -2) og (6, 1)
Ligger punktet (5 ; 4,25) på f og g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af NejTilSvampe

 du har a= Δy/Δx

når du har fundet a kan du løse for b. for at de sidste spørgesmål kan ske skal f(5) = 4,25 og g(5) = 4,25

håber det hjalp dig lidt på vej :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af Yow! (Slettet)

du skal bruge a og b formlerne for lineær funktioner.....

ellers kan du regression.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af mathon

y = ax + b

a = Δy/Δx = (y2 - y1)/(x2 - x1)
b = y1 - a·x1 = y2 - a·x2


Skriv et svar til: Bestem regneforskrifterne for lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.