Fysik
Arbejde og energi
01. januar 2005 af
kbkl (Slettet)
Hvordan bærer jeg mig ad med følgende opgave:
En stålkugle falder ned fra en højde af 4 meter på en gulvflade. Ved stødet mister kuglen 13% af sin kinetiske energi.
Hvor højt når kuglen i sit opspring?
Mit problem er at jeg ikke kan beregne den kinetiske energi, da jeg ikke kender massen af kuglen.
På forhånd tak!
En stålkugle falder ned fra en højde af 4 meter på en gulvflade. Ved stødet mister kuglen 13% af sin kinetiske energi.
Hvor højt når kuglen i sit opspring?
Mit problem er at jeg ikke kan beregne den kinetiske energi, da jeg ikke kender massen af kuglen.
På forhånd tak!
Svar #1
01. januar 2005 af P3X-018 (Slettet)
Du ved at kuglen befinder sig 4 meter over jordoverfladen, så den har oplagret en gravitationel potentiel energi, givet ved (ved jordoverfladen antages at E_p = 0)
E_p = mgh_0
Denne energi vil blive omdannet til kinetisk energi, så lig inden kuglen rammer jorden har den en kinetisk energi givet ved
(1/2)mv^2 = mgh_0
Højden den når over jordfladen igen, når den mister 13% af sin kinetiske energi kan findes ved
h_1 = (0.93v)^2/2g
Jeg er ikke helt sikker på det, håber der er nogen der tjekker og evt. retter det.
E_p = mgh_0
Denne energi vil blive omdannet til kinetisk energi, så lig inden kuglen rammer jorden har den en kinetisk energi givet ved
(1/2)mv^2 = mgh_0
Højden den når over jordfladen igen, når den mister 13% af sin kinetiske energi kan findes ved
h_1 = (0.93v)^2/2g
Jeg er ikke helt sikker på det, håber der er nogen der tjekker og evt. retter det.
Skriv et svar til: Arbejde og energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
