Matematik

trekanter

15. september 2009 af flying-bird (Slettet)

hej folks skal brug lidt hjælp til at klar en lidt trikky opgave.

jeg har en trekant ABC hvor A = 53,8 og AB =5,5 samt arealet af trekant ABC er 24,4.

spørgsmålet lyder på :

a) bestem AC og BC altså afstanden.

håber virkelig at der stadigt er nogen derude der kan hjælpe mig ud med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

A = 53,8 ? Might it be that you didn't post the problem correctly?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2009 af kieslich (Slettet)

trekantens areal er givet ved T = 1/2*a*b*sin(C)  og med dine betegnelser:

T = 1/2*AC*AB*sin(A)   sæt de størrelser du kender ind og find AC.

dernæst brug cosinusrelationen:

BC2 = AC2 + AB2 - 2*AC*AB*cos(A)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.