Matematik

Reduktion af brøker

16. september 2009 af FilipFætter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hello peepz, har nogle problemer med et reduktionsstykke som jeg håber i kan lii fixe !,,,

Det lyder således;

(a/a-b) + (b/b-a) - (a2+ b2 / a2 - b2)

Jeg kom selv frem til (2a/a2-b2), men TI-89 siger at den kan reduceres ned til (-2b2/a2-b2)...

Any ideas? -

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af MN-P (Slettet)

(a/(a-b)) + (b/(b-a)) - ((a2+ b2) /( a2 - b2)) er parenteserne om nævnerne i de første brøkerne sat rigtigt?

fællesnævner (a-b)(a+b) forlænger første brøk med (a+b) 2. brøk med (-(a+b)

a(a+b)-b(a+b)-(a²+b²) / FN

a²+ab-ab-b²-a²-b² /FN =2b²/ FN


Svar #2
16. september 2009 af FilipFætter (Slettet)

Jo helt korrekt. De parenteser du har sat er de korrekte. Undskylder fejlen...

Jeg får den korrekte fællesnævner i den første brøks nævner. Altså (a-b)(a+b) = a2 - b2

Men i den anden...?

(b-a)(-(a+b) = (b-a)(-a-b) = -ab -b2 +a2 -ab ??? Som jo ikke er den fællesnævner vi ønsker... Hvad gør jeg forkert?


Skriv et svar til: Reduktion af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.