Matematik

Ligninger!

16. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Hej.

Jeg har nogle ligninger som driller mig.

A) 3x-2(x+1)=2x

b) 2(2x-1)=7

c)   2   =     1

    x+1 =   x-1

d)    2  =3

    x+1

e)    x + 1 =    1  -1

     x+1         1-x

Nogen der kan hjæpe mig med dette? Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an.

Forklaring af hvordan man gør det eller facit så jeg selv kan prøve ville være perfekt.

Håber nogen derude kan finde ud af det og lige vil hjælpe mig lidt


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det glæder om at samle alle tallene på den ene side og alle x'erne på den anden side.
Jeg laver lige den første - det jeg skriver udfor en ligning er det jeg har gjort for at komme ned til det næste

3x-2(x+1)=2x     ganger ind i parantesen
3x-2x-2=2x       
samler x'erpå venstre side
x-2=2x                
trækker x fra på begge sider
-2=x

Prøv så med de andre, og lad for Allahs skyld være med at lave de der underlige brø(æ)kstreger. Hvis du skal skrive 1 over 2, så skriv 1/2

Karam


Skriv et svar til: Ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.