Matematik

minus brøk med et tal

16. september 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan regner man opgaver som fx. 3/8+5/6 - 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Prøv at få lavet brøkkerne om, så de kommer på fælles brøkstregn.

Karam


Svar #2
16. september 2009 af Hejhugo (Slettet)

fx 29/24 - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ja. Og så gør det samme ved fire. Du ved jo at 4=16/4

Karam


Svar #4
16. september 2009 af Hejhugo (Slettet)

okay, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af mathon

3/8  +  5/6  -  4  =  9/24  +  20/24 -  96/24 = (9 + 20 - 96)/24  = -67/24 = -(67/24)  =  2 19/24


Svar #6
16. september 2009 af Hejhugo (Slettet)

Kan det passe at 3/8 * 5/6  divideret med 4 giver 160/15 ?


Skriv et svar til: minus brøk med et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.