Matematik

Vilkårlig trekant - find manglede værdier?

16. september 2009 af fluki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne de manglende stykker i en vilkårlig trekant og finde trekantens areal.

I trekant ABC er ∠A = 46,7°,siden b = 38,97 og siden a = 42,87

Jeg har altså to sider og en ikke-mellemliggende vinkel. Jeg er næsten sikker på jeg skal bruge cosinus-relationerne, men jeg synes hele tiden jeg kommer til at mangle en værdi for at kunne lave en udregning. Kan i hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Isomorphician

42,87/sin(46,7°) = 38,97/sin(B), hvor du isolerer B.

Derefter kan du finde vinkel C (da du nu kender to vinkler).

Sinusrelationen kan også bruges til den sidste side.


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant - find manglede værdier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.