Matematik

Find a og b - hurtigt!

16. september 2009 af oKittie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skriver opgaven direkte ind, håber på en formular, jeg kan bruge til noget! (:

Opgaven:

Nedenstående tabel viser antallet af diabetikere i Danmark i 2001 og 2005

År: 2001 | 2005
Antal: 156000 | 206000

Antallet af diabetikere i Danmark i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formlen y = ax + b, hvor y er antal diabetikere, og x er antal år efter 2001.
a) Bestem tallene a og b.
b) I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275000, hvis denne udvikling fortsætter?

Her kommer jeres opgave så: hvilken formel kan jeg bruge til at finde a og b ud fra dette? Håber I kan hjælpe mig, hurtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af milaf (Slettet)

altså  b er det antal der er i år 2001 dvs.156000

a er det tal det vokser med pr. år dvs. 12500

275000=12500x+156000

12500x-275000=156000

12500x=156000+275000

x=(156000+275000)/12500

x=

resten må du selv klare .. :D

held og lykke .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2013 af camilla7100f (Slettet)

Hvordan er i kommet frem til 12500?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2013 af Yang (Slettet)

Du har to tabelværdier (0, 156000) og (5, 206000).

Hvis x=0 i en lineær sammenhæng får man b:

y=a*0+b=b

Dvs. b=156000.

Herefter skal du finde hældningskoefficienten. Du kan bruge formlen til bestemmelse af stigningstallet

a=(y2-y1)(x2-x1)=(206000-156000)/5=10000 får jeg det til.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2013 af mathon

                

                     a = (y2-y1) / (x2-x1) = (206000-156000) / 4 =12500

 

     2005 er 4 år efter 2001


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2013 af Yang (Slettet)

True. Det gik tydeligvis for hurtigt. 


Skriv et svar til: Find a og b - hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.