Matematik

isolere hvordan?

16. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

vi er to piger vil have hjælp til at isolere t  i denne:

1=7*0,75^t


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af NejTilSvampe

 start med at dele med 7

1/7 = 0,75^t              i har helt sikkert lært logaritme reglen der siger  log(a^x) = log(a)*x

så hvis i tager log på begge sider får i:

log(1/7) = log(0,75)*t                del med log(0,75) på begge sider:

log(1/7)/log(0,75) = t                 

tast log(1/7)/log(0,75) ind på jeres lommeregner og i har t.


Skriv et svar til: isolere hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.