Matematik

find a og b .Jeg er gået helt død på denne - hjælp

16. september 2009 af Modig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvorledes er det nu lige det er:

a/2 = b/3 = (a+b+1)/4

hvorledes finder jeg a og b.

Vil du skrive mellemregningerne så jeg kan se hvilke regneregler jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

kan reduceres til

a - b = 1
3a - b = -3


Svar #2
16. september 2009 af Modig (Slettet)

Kan du skrive lidt mellemregninger, så jeg selv kan næste gang. Jeg har resultatet, men forstår ikke hvorledes jeg skal komme frem til at bevise at det nu også er rigtigt.

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af Isomorphician

a/2 = b/3 <=>

1,5a = b

Indsæt værdien for b i:

(a + b + 1)/4 = a/2 <=>

(a + 1,5a + 1)/4 = a/2 <=>

(2,5a  + 1)/4 = a/2 <=>

(5/8)a + 0,25 = a/2 <=>

(10/8)a + 0,5 = a <=>

0,5 = -0,25a <=>

-2 = a

Indsæt værdien for a i:

a/2 = b/3 <=>

-2/2 = b/3 <=>

-3 = b


Svar #4
16. september 2009 af Modig (Slettet)

tusinde tak. Jeg tror jeg gik død på hele ligningen, fik bid på det da jeg så du delte det op i småbidder.

Jeg har måske ikke fået helt styr på det endnu, men jeg fik da mod til at gå videre. Tak 


Skriv et svar til: find a og b .Jeg er gået helt død på denne - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.