Matematik

Cirkeludsnit af blomsterbed

17. september 2009 af GEF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. jeg har en opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, så derfor håber jeg der nogen der kan hjælpe mig med det.

Blomsterbedet har en areal på 100 m2. Den er formet som et cirkeludsnit ABC. Hvor AB og BC er lige lange og er større end 6 m. udgifterne til kanten langs de lige sider AB og BC er 150 kr. pr. meter, mens udgifterne til kanten langs buen AC er 200 kr. pr. meter.

Der oplyses at arealet T af cirkeludsnit ABC er givet ved

T = v / 360 * pi * x^2

hvor x er radius i cirkeludsnittet, og v er gradtallet for vinkel B.

her er spørgsmålene så;

Beregn vinkel B, og beregn udgiften til kanten omkring blomsterbeddet, når cirkeludsnittets radius er 10 m.

Beregn udtrykt ved radius x udgiften til kanten omkring blomsterbeddet.

bestem x, så udgiften til kanten omkring blomsterbeddet er mindst mulig

Jeg håber nogen af jer kan give mig et hurtigt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af MN-P (Slettet)

T = v / 360 * pi * x2                     v er angivet i grader

T=100 og x=10          indsæt og find v

Buet det ak kanten er 2*π*r*v/360 indsæt r=10 og v find buen længde

lige sider er 2*10 m


Svar #2
17. september 2009 af GEF (Slettet)

Mange tak. jeg forstod godt det første med at finde vinkel B
men hvordan regner man udgifterne ud? er det bare 10^2 ' 150 ?  og hvad så med buen?

.. og hvordan udtrykker man ved radius x udgiften til kanten omkring blomsterbeddet,

og hvad gør man hvis hvis udgiften til kanten skal være mindst mulig ?

mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

er den beregnede vinkel konstant?


Svar #4
17. september 2009 af GEF (Slettet)

jeg har fået den til 114.6 grader


Skriv et svar til: Cirkeludsnit af blomsterbed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.