Matematik

regneforskrift for den stamf til F hvis graf går igennem...

17. september 2009 af tawer (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg ved ikke helt hvordan jeg skal finde frem til denne her... ???

bestem en regneforskrift for den stamfunktion F hvis graf går igennem punktet (0,2)

f(x)=x+cosx+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er stamfunktionen?


Svar #2
17. september 2009 af tawer (Slettet)

det giver  1/2x^2+(180*sin(x)/pi)+4x


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og hvis du lader være med at lave den med CAS, så får du? Dermed sagt, at vi regner i radianer og ikke grader.


Svar #4
17. september 2009 af tawer (Slettet)

1/2x^2+ (-sin(x) +4x)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Yesh.

Så mangler du blot at udnytte, at der kan lægges en konstant til enhver stamfunktion, og det vil fortsat være en stamfunktion. Dermed kan du bestemme konstanten ud fra oplysningerne om det punkt, den skal gå igennem.


Svar #6
17. september 2009 af tawer (Slettet)

1/2x^2+ (-sin(x) +4x)+k=0

og 2 sætter jeg ind på x'ernes plads og solver k ikke ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2009 af mathon

F(x) = (1/2)x2 + sin(x) + 4x + k

2 = (1/2)·02 + sin(0) + 4·x + k

2 = k

F(x) = (1/2)x2 + sin(x) + 4x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2009 af mathon

korrektion:

2 = (1/2)·02 + sin(0) + 4·0 + k

2 = k

F(x) = (1/2)x2 + sin(x) + 4x + 2


Skriv et svar til: regneforskrift for den stamf til F hvis graf går igennem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.