Matematik

At finde b

17. september 2009 af Exposed21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har simpelthen glemt hvordan man finder b i en eksponentiel funktion..


Graferne for funktionerne f og g går begge gennem punkterne P (-2,5) og Q (6,21)

Nogen der kan fortælle mig hvordan formlen for at finde b ser ud?

a er forresten: a=1,196

Mvh Exposed


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2009 af Yow! (Slettet)

b = Y1 / (ax1)

parentesen er der kun for at overskueliggøre det....

desuden kunne du også bare sætte a på a's plads og du har x-værdien og y-værdien...så alt i alt har du ligningen....

5 = b · 1,196-2    

hvor du skal finde b ved at isoler den.....


Svar #2
17. september 2009 af Exposed21 (Slettet)

Tak for hjælpen :) Nu virkede det :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af Yow! (Slettet)

du' velkommen :)


Skriv et svar til: At finde b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.