Matematik

Tilnærmelse af funktion. Nogen som vil hjælpe? =)

18. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Hejsa sidder med et lille sidste problem angående broen, det er opgave 3.2 der er tale om =)...

Har regnet en afstand mellem to bropiller ud fra forskriften, men kan ikke se hvorn jeg laver en tilnærmelse af hængekablet.

Tak på forhånd. =)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du har tre punkter: toppen af de to bropiller. og midtpunktet.  Jeg har fået bredden til 99.36?  så dine punkter er :

(0, f(0) ) , (99.36, f(99.36)  og (49.86, f(49.86) )     Bestem parablen ud fra de tre punkter


Svar #2
18. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Ahh I see ;) thx


Svar #3
18. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Troede det var nemmere men det var det ikk kan ikke se det for mig :O...


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2009 af kieslich (Slettet)

#1

Du har tre punkter: toppen af de to bropiller. og midtpunktet.  Jeg har fået bredden til 99.36?  så dine punkter er :

(0, f(0) ) , (99.36, f(99.36)  og (49.86, f(49.86) )     Bestem parablen ud fra de tre punkter

sætter lige bredden til 100. Nemmere at skrive. de tre punkter er (0,13) , (50,3) og (100,13).  Parablen f(x) = ax2 + bx + c

Fra første punkt fås c = 13..  derudover giver punkt to: 3 = a*502 +b*50 + 3   og punkt tre :  13 = a*1002 + b*100 + 3  så

0 = a*502 + b*50     og 0 = a*1002 + b*100    hvilket skulle være til at løse


Svar #5
18. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Tror jeg har siddet så meget med det at jeg ser blindt... Hvor i alverden får du 3 fra? :O


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2009 af kieslich (Slettet)

(50,3)  er toppunktet. tegn grafen og lad et CAs-værktøj finde det eller find f '(x) og løs f '(x) =0


Svar #7
18. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Nu skulle det hvis være nok hjælp takker :)


Skriv et svar til: Tilnærmelse af funktion. Nogen som vil hjælpe? =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.