Matematik
Stamfunktion
17. maj 2003 af
Brian E. (Slettet)
Hvordan finder man en stamfunktion til 1/kvadratrod x.
Jeg ved godt at resultatet giver 2kvadratrod x, men kan ikke rigtigt regne ud hvorfor.
Måske det kunne være via potensregler, altså omskrive det til x^(-.5), men i så fald føler jeg mig ikke et svar nærmere.
Håber på et clue snart. På forhånd tak Brian E.
Jeg ved godt at resultatet giver 2kvadratrod x, men kan ikke rigtigt regne ud hvorfor.
Måske det kunne være via potensregler, altså omskrive det til x^(-.5), men i så fald føler jeg mig ikke et svar nærmere.
Håber på et clue snart. På forhånd tak Brian E.
Svar #1
17. maj 2003 af 404error (Slettet)
Hvis du omskriver vha. potens, så følger resultatet umiddelbart.
Generelt, for a forskellig fra -1:
\\int x^a dx=x^(a+1)/(a+1),
samt naturligvis for a=-1
\\int 1/x dx = log x.
Generelt, for a forskellig fra -1:
\\int x^a dx=x^(a+1)/(a+1),
samt naturligvis for a=-1
\\int 1/x dx = log x.
Svar #2
17. maj 2003 af Brian E. (Slettet)
Tak for dit super hurtige svar.
Jeg er helt vildt glad for at have opdaget et forum som dette.
Jeg er helt vildt glad for at have opdaget et forum som dette.
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
