Matematik

Hældning for en ret linje!

18. september 2009 af niclash0mie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!! jeg har lidt problemer med en matematik opgave. Håber nogen kan hjælpe:

Find hældningen for en ret linje, når den går gennem punkterne:

a) A(0,2) og B(1,1)

Håber nogen kan hjælpe og skrive et svar, helst meget hurtigt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hældning (yA-yB)(/xA-xB)


Svar #2
18. september 2009 af niclash0mie (Slettet)

#1
 

Hældning (yA-yB)(/xA-xB)

Kan du uddybe det lidt......??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2009 af Niklo (Slettet)

 du finder a (hældningen) ved formlen (y2-y1)/(x2-x1)

Punkt A svarer til koordinaterne (x1,y1) og punkt B svarer til koordinaterne (x2,y2). 

Gav det mening?


Svar #4
18. september 2009 af niclash0mie (Slettet)

det gav meget mening :D tak skal du have


Svar #5
18. september 2009 af niclash0mie (Slettet)

Nu har jeg brug for hjælp til endnu en opgave xD... Jeg skal: Find en ligning for den linje, der går gennem punkterne A og B, når:

a) A(4,4) og B(8,5)

hjælp, hjælp, hjælp.... :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2009 af desert_eye (Slettet)

Se dog hvad #1 skriver!!!!

Hvad forstår du ikke?

a = (y2-y1) / (x2-x1)

derefter har du a, og herefter vælger du A eller B til at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2009 af desert_eye (Slettet)

a = (5-4) / (8-4) = 1/4

regn selv b


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Liniens ligning hedder y = y0 + α*(x - x0). (x0,y0) er et kendt punkt, og α er hældningskoeffecienten. Så har du, hvad du skal bruge.


Skriv et svar til: Hældning for en ret linje!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.