Matematik

Løse en brøk ligning?

19. september 2009 af MissMartina (Slettet) - Niveau: C-niveau

x-3/2 + 5-2x/6 = 6+x/3

Hvordan løser jeg den her?

Har tænkt længe over hvad jeg kan gøre, men er helt lost i den.

Er det noget med at man skal gange 6 ind til at starte med?
Håber på noget hjælp.

Takker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

prøv at omregne brøkerne til decimaltal?


Svar #2
19. september 2009 af MissMartina (Slettet)

det kan jeg jo ikke når der er variable tal i (x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

x-3/2 + 5-2x/6 = 6+x/3

6*x - 6*3/2 + 6*5 - 6*2x/6 = 6*6 + 6*x/3        Gang med 6 på alle led på begge sider

6x - 9 + 30 - 2x = 36 + 2x          så skulle det være til at regne ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2009 af lpiero (Slettet)

x-(3/2)+5-(2x/6)=6+(x/3)

(x/1)-(3/2)+(5/1)-(2x/6)=(6/1)+(x/3)

(6x-9+30-2x)/(6)=(36+2x)/(6)

4x+21=36+2x

2x=15

x=7,5

Håber du forstod det :)


Skriv et svar til: Løse en brøk ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.