Matematik

funktioner/vækst

19. september 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Hej, jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave:

Befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset 2,58 % om året. I 1950 var befolkningstallet 9,2 mio.

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i Sudans befolkningstal i årene 1950-2000.

b) I hvilket år nåede befolkningstallet i Sudan op på 24 mio.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Når noget vokser med samme procent hvert år er der tale om eksponentiel vækst F(x) = B0*ax

B0 er begyndelsesværdien i år 0, og a er fremskrivningsfaktoren a = 1+r   hvor r er renten (2,58/100 = 0.0258)


Skriv et svar til: funktioner/vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.