Matematik

grænseværdi

20. september 2009 af jasm (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde grænseværdien af sin(x)*tan(2x)/x2 for x→0

hvis jeg indsætter x=0, får jeg 0/0 og må jo derfor bruge l'hospital-reglen,  men lige meget hvor meget der differentieres får jeg stadig 0/0, jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

Hvis du differentiere tæller og nævner 2 gange får du ikke 0/0. Her er en anden måde, som egentlig blot er lHospitals regel med flere detaljer. Hvis du bruger definitionen af den afledede(når f(0)=0) har du f(x) = f'(0)x+o(x)*x hvor o(x) -> 0 for x -> 0  da sin('(x) = 1 for x = 0 og tan(x)' = 1 for x=0 får du ved at indsætte dette (x+o1(x)x(2x+o2(x)x)/x2. Forkort med x2 og foretag grænseovergangen


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.