Matematik

trekant ABC

20. september 2009 af !lost! (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej ppl :)

det er måske et dumt spørgsmål, men har nu brugt et godt stykke tid på at forstå en forklaring på hvordan denne vilkårlige trekant ser ud.

BC=2 AB og AC =5/2 AB

er det rigtigt forstået at siden B til C skal være 2, mens siden A til C skal være 5/2?, hvad så med  siden A til B?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2009 af JensA23 (Slettet)

Du kan kun udregne vinklerne med de givne oplysninger


Svar #2
20. september 2009 af !lost! (Slettet)

jamen ved jeg kun hvad 2 er siderne er? eller tre af siderne? for forstår ikke hvad siden AB er... skal nemlig bruge Cos C for at finde vinklen C, som er opgaven. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2009 af JensA23 (Slettet)

Du ved at |BC| er det dobbelte af |AB|      og       |AC| er 2,5 gange større end |AB|

Du skal bare lade |AB| være 1 f.eks. så kender du også de andre sider.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2009 af kieslich (Slettet)

cosinusrelationen:  |AB|2  = |BC|2 + |AC|2 - 2*|BC|*|AC|*cos(C)      indsæt oplysningerne fra #3, men du må ikke sætte |AB| = 1.   |AB| kan forkortes ud, og du kan udregne C.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2009 af JensA23 (Slettet)

Så lærte jeg også noget :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2009 af mathon

a = 2c
b = 2,5c

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)) = cos-1(((2,5c)2+c2-(2c)2)/(2(2,5c)·c)) = cos-1(0,65)

B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1(((2c)2+c2-(2,5c)2)/(2(2c)·c)) = cos-1(-0,3125)

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)) = cos-1(((2c)2+(2,5c)2-c2)/(2(2c)(2,5c)) = cos-1(0,925)


Svar #7
21. september 2009 af !lost! (Slettet)

mange tak for hjælpen allesammen. Hvad skulle jeg dog gøre uden denne hjælp. Har bare et sidste spørgsmål. Hvordan kan man ud fra det oplyste, se at AC er 2,5 gange større end AB?


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

det skrev du selv:

BC=2 AB og AC =5/2 AB      = 2,5 AB


Skriv et svar til: trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.