Matematik

Løs uligheder og forkort nogle brøkere

20. september 2009 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg tænkte på om der var nogle som måske lige kunne hjælpe mig lidt med disse stykker:

Forkortning af brøkere:

p = 20a - 12b                                     q = 2x + 2y                                         w = 6ab - 2b

      ________ =                                _________ =                                         ________

      25a - 15 b                                          5x + 5y                                                 9ac - 3c

Løsning af uligheder:

1)  -3x < 5
 

2) -1/2x > -2
 

3) 2(x+2)(x-8) ≥ (x+3)(2x+4)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af Isomorphician

Forkortelse: Sæt en faktor uden for en parentes i både tæller og nævner så du får et led du kan forkorte væk.

Uligheder: Løses på stort set samme måde som ligninger, dog skal ulighedstegnet vendes når der skiftes fortegn.

1) -3x < 5 <=>

3x > -5 <=>

x > -(5/3)


Svar #2
20. september 2009 af Pigemus (Slettet)

KAn du give flere eksempler?

Har netop skrevet disse 6 eksempler da jeg håbede på eksempler på udregninger da jeg har utrolig mange af opgaverne der ligner hinanden.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af Isomorphician

(20a - 12b)/(25a - 15b) =

(4(5a - 3b))/((5(5a - 3b)) =

4/5


Svar #4
20. september 2009 af Pigemus (Slettet)

Tak skal du have.

Hvad siger du så til den anden af ulighederne?
Er det nøjagtig det samme man gør som i den første eller??
For her er der pludselig et minustegn på hver side?


Skriv et svar til: Løs uligheder og forkort nogle brøkere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.