Matematik

Ligebenet trekant

20. september 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Har et problem med følgende opgave:

I ΔABC er ha=12,14, vinkel B=27,4 grader og vinkel C=58,3 grader. Så skal jeg beregne siderne i trekant. Men er helt blank.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

Tegn en figur. Kald skæringen af højden med siden a for D. Trekanterne ADC og ADB er retvinklet, hvor du kender en side AD og envinkel ud over den rette. Brug reglerne for tangens eller cotangents i en retvinklet trekant til at finde de manglende sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2009 af mathon

a =c·cos(B) + b·cos(C)

b = ha/sin(C)

c = ha/sin(B)


Svar #3
20. september 2009 af Tef159 (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to!

Nu har jeg regnet den ud. :)


Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.