Matematik

find projektions punkt

21. september 2009 af mangoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke se hvad jeg skal gøre?

Givet linjen m med ligningen

2x – 5y = 12

Bestem projektionen af punktet P(1,1) på linjen m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af mathon

projektionen af punktet P(1,1) på linjen m
er skæringspunktet
mellem
linjen gennem (1,1) vinkelret på m dvs med hældningstal -(5/2)

ligningen for linjen gennem (1,1) vinkelret på m, kaldes n

beregnes af:
y = -(5/2)x + b
og
1 = -(5/2)·1 + b
dvs
y = -(5/2)x + (7/2)
eller
n: 5x + 2y = 7

skæring kræver
I:  2x – 5y = 12 og
II: 5x + 2y = 7                    som er to ligninger med to ubekendte .............
 


Svar #2
21. september 2009 af mangoen (Slettet)

 hvordan fandt du hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af mathon

produktet af ortogonale linjers hældningstal er -1

a1·a2 = -1

(2/5)·a2 = -1

a2 = -(5/2)


Svar #4
21. september 2009 af mangoen (Slettet)

 mange tak :) i get it!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af Rikke FF (Slettet)

jeg forstår ikke helt. er de 2 ligninger med de 2 ubekendte så det endelige resultat?


Skriv et svar til: find projektions punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.