Kemi

Hjælp til en kemi opgave.. Tjek den ud

02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)
En opløsning er fremstillet ved at komme 65,0 mL 0,150 M HCl og 85,0 mL 0,0528 M NHO3 i en 500 mL målekolbe og fyldes op til mærket med demiraliseret vand.

a) beregn pH for opløsningen.

Jeg kan ikke komme igang med opgaven, da jeg ikke kan finde ud af hvilken formel jeg skal bruge...?

HJÆLP

Kram MIlla

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

nHCl = 0,150M*0,065L = x mol
nHNO3 = 0,0528M*0,085L = x mol

Læg de to stofmængder sammen, og du har stofmængden af H3O+ i opløsning. Du skal finde [H30+]:

[H3O+] = n/V = x + x / 0,500L

pH = -log[H3O+]

Svar #2
02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Mange tak det var lige det jeg havde brug for

Svar #3
02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Kan det godt passe at pH bliver = 0,546?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, 1,55:

nHCl = 0,150M*0,065L = 0,00975mol
nHNO3 = 0,0528M*0,085L = 0,004488mol

[H3O+] = n/V = (0,00975mol + 0,004488mol)/ 0,500L = 0,028476M

pH = -log0,028476M = 1,55

Svar #5
02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Ups det var en regnefejl

Svar #6
02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Jeg er helt lost i den her opgave

Så kommer:

Opløsningen hældes ud i et bægerglas, hvori der findes 2,50 g NaOH(s).

b) opskriv et reaktionsskema for denne reaktion, der finder sted i bægerglasset?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

H3O+ + OH- = 2H2O

Svar #8
02. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Men hvad med HCl og HNO3?

og mener du H3O+ + OH- -> 2H2O

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

HCl og HNO3 går under et i reaktionen med OH-, da de begge er stærke monovalente syrer, dvs. HCl + HNO3 = H30+. Ved reaktion mellem NaOH og H3O+ reagerer kun H3O+ og OH-:

H3O+ + OH- -> 2H2O

Svar #10
03. januar 2005 af Milla1986 (Slettet)

Okay..:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2005 af frodo (Slettet)

katty.. du må ikke skrive at et stof er lig med et andet stof..For det passer jo strengt taget ikke, men det er rigtigt, at såvel saltsyre som salpetersyre protolyserer i vandig opløsning, således at der (stort set) kun er H3O´+ i opløsningen.. plus Cl- og NO3- selvf--

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, selvfølgelig ikke, men det var lige det lettest forståelige, jeg kunne formulere på det tidspunkt :)

Skriv et svar til: Hjælp til en kemi opgave.. Tjek den ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.