Matematik

Ekstrema

21. september 2009 af portalpendan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ..

Er der nogen der kan hjælpe mig med at bestemme lokale ekstrema for en funktion. Jeg ved godt at man siger f '(x)=0 og dernæst finder finder toppunkterne. Men jeg får x til at være +/- 0.166... mens facit får det til +/- 0.685 

Håber der er nogen der kan forklare mig årsagen til dette problem, opgaven er:

Bestem vha. f ' (x) de lokale ekstrema for f(x) = 2sin(x)-x , x [ -pi , pi ] , og tegn grafen. 

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad får du f*x til?


Svar #2
21. september 2009 af portalpendan (Slettet)

f ' (x) = 2 * cos(x) -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af mathon

f '(x) = 2cos(x) - 1 = 0

cos(x) = 1/2

xo1 = -π/3 ≈ -1,0472     xo2 = -π/3 ≈ 1,0472  da x∈ [ -pi , pi ]


Svar #4
21. september 2009 af portalpendan (Slettet)

#3 : det passer jo ik med facit?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

#4
din facitangivelse er ude af trit med fakta :-)

prøv nu at regne opgaven
frem for fortsat at være blindt fokuseret
på det facit, som du tror vil give dig 12

eller skriv den rigtige opgavetekst,
der kan føre til det guldrandede facit.


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.