Matematik

Reducer

22. september 2009 af Kasper2009 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er en anelse rusten i det med at reducere, så derfor kunne jeg meget godt bruge hjælp til denne opgave:

7(2a + 4b) - 2(5a - 2b)

Beregn derefter værdien af udtrykket når a=6 og b=4.

Kunne som sagt godt bruge hjælp til begge disse opgaver. På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

 gang ind i parentesen.

14a+28b - 10a - 4b

(14a-10a) = a(14-10) = 4a

(28b-4b) = b(28-4) = 22b


Svar #2
22. september 2009 af Kasper2009 (Slettet)

Når jo, mange tak.

Går desuden ud fra at du mener 24b frem for 22b ;)

Og forresten, jeg har stadig lidt bøvl med den anden opgave. Altså hvis værdierne er 6 i stedet a og 4 i  stedet for b. Skal man gange eller lægge tallene i parantesen sammen?

Er det: 7(2+6 + 4+4) -2(5+6 - 2+4)?

eller skal der ganges og siges: 7(2x6 + 4x4) -2(5x6 - 2x4)?

Jeg hælder mest til plus, men vil gerne være 100% sikker?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2009 af NejTilSvampe

du har jo allerede reduceret til 4a+24b

så det bliver 4*6+24*4  = 24 + 96 = 120

men ja du skal gange!

ab = a*b


Svar #4
22. september 2009 af Kasper2009 (Slettet)

Tak igen.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.