Matematik

Bestemme trekantens vinkler - a-niveau

22. september 2009 af masaani (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der står:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB.

Hvad skal jeg gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Refferencesiden kan du kalde x, og de andre kan du så navngive i forhold til denne, og så skulle du kunne løse den ret simpelt min ven.

Karam


Svar #2
22. september 2009 af masaani (Slettet)

Kan du give et eksempel?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af mathon

a = 2c
b = 1,5c

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)) = cos-1(((1,5c)2+c2-(2c)2)/(2(1,5c)·c)) = cos-1(-0,25) =

B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1(((2c)2+c2-(1,5c)2)/(2(2c)·c)) = cos-1(0,6875) =

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)) = cos-1(((2c)2+(1,5c)2-c2)/(2(2c)(1,5c)) = cos-1(0,875) =


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nej.

Karam


Skriv et svar til: Bestemme trekantens vinkler - a-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.