Fysik

svinghjulets inertimoment

22. september 2009 af nesrevig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder lige og bøvler med en opgave om inertimoment.

Opgaven lyder
"En bil med totalvægten 1200kg udstyres med er lagersvinghjul, hvori man ønsker at oplagre bilens bremseenergi. Svinghjulet har diameteren 1,0m og en masse på 100kg, som er placeret på svinghjulets periferi."

Har udregnet inertimomentet til 25kg*m^2

Men så er der en underopgaver der lyder:

b) Hvor stort bliver svinghjulets vinkelhastighed, når bilen bremser fra 100 km/h og 75 % af bremseenergien oplagres i svinghjulet? 

Kan ikke rigtigt finde ud af den... ikke andet end at jeg tror at formlen w=sqrt((2*E_rot)/I)) og at E_rot = E_pot

Nogle som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af peter lind

Hvordan har du fået det inertimoment? Inertimomentet er ∑miri2 Ellers E = ½Iω2 = 0,75Ekin(bil)


Svar #2
22. september 2009 af nesrevig (Slettet)

sorry -  opgave A) 
a) Bestem svinghjulets inertimoment = 25kg*m^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

Al masse er anbragt i afstanden r=1 m fra centrum så I = ∑miri2 = ∑mir2 = r2∑mi = r2M


Svar #4
22. september 2009 af nesrevig (Slettet)

men det giver jo ikke nogen forklaring på hvordan jeg kan komme på rigtige veje igen for at løse

"b) Hvor stort bliver svinghjulets vinkelhastighed, når bilen bremser fra 100 km/h og 75 % af bremseenergien oplagres i svinghjulet? " 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af peter lind

Se #1


Skriv et svar til: svinghjulets inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.