Matematik

Løs Differentialligningen

22. september 2009 af el-barq (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har brug for hjælp til denne her opgave og håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe :) Opgaven skal afleveres imorgen..

Løs Differentialligningen (1 + x2 )yy' = x (1 + y2)

med hver af begyndelsesbetingelserne:

y(3) = -3

y(3) = 2

y(3) = 7

- opgaven skal løses ved seperation!


Her skal (a) løses uden Maple, (b) og (c) med Maple:


(a) Find den fuldstændige løsning til di erentialligningen
y'' - 3y' + 2y = 0

(b) Find for enhver reel værdi af konstanten a den fuldstændige løsning
til diff erentialligningen
y'' - 3y' + 2y = eax

(c) Find, stadig for alle a, den partikulære løsning y(x) til problemet
i (b), som opfylder y(0) = y'(0) = 0.

Håber virkelig at der er nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Svar #2
22. september 2009 af el-barq (Slettet)

Ja, til den første opgave tænkte jeg på at flytte x'erne på den ene side og y'erne på den anden side, for derefter at skifte y' ud med dy/dx og derefter finde stamfunktionen.. men kan ikk få det til at virke :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

Flytte du som angivet får du

yy'/(1+y2) = x/(1+x2)

Man kan godt regne videre direkte derfra; men det bliver en hel del lettere at se hvis du også flytter differentialerne. Dette giver

[y/(1+y2)]dy = [x/(1+x2)] dx

Nu skal du blot integrere på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af NejTilSvampe

  http://www.youtube.com/user/khanacademy#play/user/96AE8D9C68FEB902/12/UFWAu8Ptth0

se den playlist og jeg lover du har styr på det resten af din skoletid :P Går ud fra du taler engelsk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=735942


Skriv et svar til: Løs Differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.