Matematik

Andengradsp

22. september 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

Hej allesammen, kan nogle fortæller mig, om jeg har beregnet den nedenstående opg rigtigt

Figuren viser grafen for et andengradspolynomium f

Det oplyses at f(40) = 40, f'(40) = 1 og f'(60) = - 1/2

Bestem en regneforskrift for f

f(x) = -0,0375x2 +4x - 60

Bereng størsteværdien for f

Jeg får det til x = 18,06 og x = 88,6 dvs størsteværdien er 88 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

 Jeg får x=53,33 og y= 46,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af esofil (Slettet)

Du har fundet rødderne dvs. du har sat f(x) = 0.

Prøv i stedet med f'(x) = 0, for at finde max ( f(x) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af Hviid93 (Slettet)

Hvordan bestemmer du f(x) heri?


Skriv et svar til: Andengradsp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.