Matematik

omdrejningslegeme

22. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Nu skal jeg finde  omdejningslegeme når min punktmængde m1 drejer 360 grader om y aksen.

Jeg er kommet frem til at: 2phi ∫x(√x-x3/2) dx med en grænse på 0 og 1.

Kan bre ikke huske mine regner når jeg ganger ind.

Hvad bliver x* √x? Er det det same som x eller er det 2x?

Og hvad med den anden faktor altså x3/2. Den bliver vel x1/2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2009 af peter lind

x*kvrod(x) = x3/2


Svar #2
22. september 2009 af Rina68 (Slettet)

OK. Synes bare jeg kommer frem til noget forkert.

Det vil sige at jeg får: 2phi ∫ x3/2 - x1/2

Når jeg så skal integrere her får jeg: 2 phi [2/5x5/2 - 2/3x3/2

Synes det ser ud til at jeg laver noget forkert når jeg integrere x½

men hvad???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

kv(x)*x3/2 = x½*x3/2 = x½+3/2 = x2


Svar #4
22. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Nu tror jeg ikke jeg er helt med???

Jeg skal vel gange ind i parantesen med x?

X*√x = x3/2.

Herefter skal jeg så gange x med x½

og det er vel de to resultater jeg skal tage stamfunktionen af?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af peter lind

Undskyld, Jeg har sovet i det. Jeg læste det som at kvrod(x) også skulle ganges på det sidste led. Din integration af x½ er korrekt


Svar #6
22. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Takker.

Hold da op hvor er det her bare svært at forstå.

Men det komme vel lige pludselig.:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. september 2009 af mathon

x·√x = x·x½ = x2/2·x½ = x2/2+1/2 = x3/2


Skriv et svar til: omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.