Matematik

reducer

22. september 2009 af Anguses (Slettet)

m(5 + a - 3b) - am - 5(m - b)

Nogen der kan påvise udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

du kan gøre noget smart nemmelig at gange 5(m-b) du til 5m-5b

så kan du faktorisere -a og -5 ind i den anden parentes fordi de har m'er i sig:

m(5+a-3b-a-5) -5b

a og 5 går ud med hinanden og du får:

m(-3b) -5b

-3mb - 5b 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du nu bare ganger ud og trækker sammen får du

m(5 + a - 3b) - am - 5(m - b) =

5m+am-3bm-am-5m+5b =-3bm-5b =b * (-3m-5)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.