Matematik

Find største-/mindsteværdi for f uden hjælpemidler

23. september 2009 af NickIranii (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion er givet ved f(x) = 5 * cos(x) + 41. Bestem uden brug af differentialregning  og uden brug af hjælpemidler størsteværdien og mindsteværdien for f.

_____________

Svarene er: Max: 5 x 41 = 46, min: -5 + 41 = 36. Men hvordan kommer man frem til det?

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

-1≤cos(x)≤1

5·(-1) + 41 ≤ f(x) ≤ 5·1 + 41

36 ≤ f(x) ≤ 46


Skriv et svar til: Find største-/mindsteværdi for f uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.