Matematik

Kontinuert og differentiabel

24. september 2009 af EmilieBN (Slettet)

Ved godt jeg allerede har lavet et indlæg der minder om dette.

Hvis f IKKE er kontinuert x0, så er f IKKE differentiabel i x0. Sandt eller falsk?

hvis f er kontinuert i x0, så er f diffrentiabel i x0. Sandt eller falsk? f.eks f(x) = |x|

Hvis f IKKE differentiabel i x0, så er f IKKE kontinuert i x0. Sandt eller falsk? som ovenfor

Hvis f IKKE er diffrentiabel i x0, så er f kontinuert i x0. Sandt eller falsk?

Jeg vil nu egentlig bare have en forklaring på, hvorfor???
Jeg har læst og jeg forstår det ikke helt, så hvis der var én, der kunne forklare mig, hvorfor de her udsagn er sandt, falsk, falsk, falsk.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af peter lind

Det bedste du kan gøre bortset fra den første af dem er at bruge eksempler. I den anden har du et udmærket eksempel som også kan bruges i den næste.. I det sidste tilfælde kan du bruge eksemplet f(x) = 1 for x >= 0 og f(x) = 0 for x < 0. Denne funktion er hverken kontinuert elelr differentiabel i 0.

Den første: Definitionen for at en funktion er differentiabel i x0 kan skrive som f(x0+h) = f''(x0)+ o(h)h hvor o(h) -> 0 for h->0. dette viser at f må være kontinuert i x0 ifølge definitionen på kontinuitet.


Svar #2
27. september 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hvordan kan man forklare f(x) = |x|
eller havd betyder det. At når f(x) = |x|, så kan der ikke tegnes en tangent?
Knus


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af peter lind

For h > 0 har du ( f(0+h)-f(0) )/h = (h+0))/h =1 -> 1 for h ->0 For h < 0 har du ( f(0+h)-f(0) )/h = (-h+0))/h =-1 -> -1 for h -> 0


Svar #4
27. september 2009 af EmilieBN (Slettet)

okay tak :)
Forstod det ikke, men kigger på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af peter lind

Hvis differenskvotienten har en grænseværdi i 0 for h > 0 og en anden for h < 0 eksisterer grænseværdien ikke i 0, hvorfor funktionen ikke er differentiabel.


Skriv et svar til: Kontinuert og differentiabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.