Matematik
HASTER VIRKELIGG
Hej alle sammen
Jeg har to opgaver, som jeg mangler at få nogle forstående svar på. Jeg håber virkelig en af jer kan hjælpe mig. Tak. De skal som sagt afleveres i dag, og har prøvet at kigge meget på dem, men det lykkedes mig ikke at finde resultatet.
Opg. 1
En funktion f er bestemt ved f(x) = x * (k - x) , hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal.
a) Skitser for k = 10 området M, og bestem arealet af M
b) Bestem tallet k, når det oplyses, at arealet af M er 100
Opg.1
En funktion f er givet ved f(x) = 6x^2
Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10).
Tak :)
Svar #1
25. september 2009 af mathon
Opg.1_2
En funktion f er givet ved f(x) = 6x^2
Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10).
stamfunktionerne er
F(x) =∫f(x)dx = ∫6x2dx = 6·((1/3)·x3 + k = 2x3 + k
den søgte stamfunktions k-værdi:
10 = 2·13 + k ...........
Svar #3
25. september 2009 af mathon
Opg. 1_1
En funktion f er bestemt ved f(x) = x * (k - x) , hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal
............
f(x) = -x2 + k·x hvis graf er en parabel med nedadvendte grene (a = -1)
skæring med x-aksen (y=0)
y = -x2 + k·x = 0
-x(x-k) = 0
dvs.
x∈{0,k}
altså med skæringspunkterne (0,0) og (k,0)
.............
a)
som for k =10
giver
M er punktmængden beliggende under parablen og over x-aksen i xintervallet [0;10]
arealet er følgeligt
AM = 0∫10f(x)dx = 0∫10(-x2 + 10x)dx ..........
Svar #4
25. september 2009 af Jone (Slettet)
ok dvs jeg skal selv finde arealet.. tak for det.. Jeg skal først sætte 10 ind på x's ikke? Og derefter 0 ind på x's plads og minuse de to fra hinanden ?
Men du sagde ikke om jeg skulle isolere k i ligningen i opg. 1_2?
Svar #5
25. september 2009 af mathon
b)
med variabel k
altså med skæringspunkterne (0,0) og (k,0)
M er punktmængden beliggende under parablen og over x-aksen i x-intervallet [0;k]
arealet er følgeligt
bestemt af kravene:
AM = 0∫k(-x2 + kx)dx = 100 og k>0
Svar #6
25. september 2009 af Jone (Slettet)
Altså er det det endelige resultat? Eller skal man regne videre på den?
Svar #9
25. september 2009 af mathon
0∫k(-x2 + kx)dx = 100 og k>0
[-(1/3)x3 + (1/2)k·x2]0k = 100 ................ osv .........
Svar #11
25. september 2009 af mathon
[-(1/3)x3 + (1/2)k·x2]0k = 100
-(1/3)k3 + (1/2)k·k2 - (-(1/3)·03 + (1/2)k·02) = 100
-(1/3)k3 + (1/2)·k3 = 100
(-1/3 + 1/2)k3 = 100
(-2/6 + 3/6)k3 = 100
(1/6)k3 = 100
k3 = 600
k = 3√(600) = 6001/3 =
Svar #12
25. september 2009 af Jone (Slettet)
tusind tak... Du har reddet min dag :)))) Mangler bare den der opgave med sammensatte funktioner, som jeg ikke kan finde ud af. Hvis du har tid vil du så ikke kigge på mit svar og evt. hjælpe mig? :)))
Svar #13
25. september 2009 af mathon
kontrol med TI-89:
Define f(x) = -x^2 + k*x
solve(∫(f(x),x,0,k)=100,k)|x>0
Svar #16
25. september 2009 af Jone (Slettet)
ejj jo det bare fordi jeg er stresset.. Det fint nok skal nok regne det ud.. Tusind tak :)))
Skriv et svar til: HASTER VIRKELIGG
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
