Matematik

Monotiforhold

25. september 2009 af histomalla (Slettet) - Niveau: A-niveau

funktionen f er bestemt ved f(x)= a + 2x^2 - x^4

betsem monitoniforholdne for f og angiv a så den globale maximumværdi er 15/8

please hjælp jeg har ingen idé


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af mathon

find først f '(x)


Svar #2
25. september 2009 af histomalla (Slettet)

Hvad så efter?? (f '(x)=6x^2 - 4x^3, f '(x)=0 = 0,0,3/2 )


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af mathon

f '(x) = -4x3 + 4x = -4x(x2 - 1) = -4x(x2 - 12) = -4x·(x+1)·(x-1)

ekstrema findes
hvor f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2009 af mathon

dvs

-4x·(x+1)·(x-1) = 0                           brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2009 af mathon

de kritiske x-værdier er således
-1  0  1

monotoniforhold:
for x<-1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ?????
for -1<x<0 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ?????
for 0<x<1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ?????
for x>1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ?????

 


Skriv et svar til: Monotiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.