Matematik

HJÆLP !!!!!!!!

25. september 2009 af Px (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skotten McGerrig efterlod halvdelen af sin formue til sin kone.

Han efterlod 40.000 kr. til sin datter og desuden halvdelen af resten til butleren.

Halvdelen af resten til sin hund og de resterende 60.000 kr. til velgørendhed.

Hvor stor var McGerrigs formue? .

Hjælp skal have et svar på denne opgave , skal bruge en udrening

der er lavet som en ligning .

Hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

McGerrigs formue = G

Datteren får     40000

Butleren får    1/2*( G - 40000 )

Hunden får 1/2*( G - 40000 - 1/2*( G - 40000 ) )

og resten    60000

summen af disse led skal være lig med hele arven G.

ups, havde overset konen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af MN-P (Slettet)

Formue x

konen    x/2

datter  40000

Res1t x-(x/2+40000) kaldes y

butleren y/2

Resty-y/2 kaldes z

Hund z/2

Rest3 z/2

velgørenhed 60000

((x-(x/2+40000))/2)/2=60000

Rest3=60000 =z/2 ⇒ z=120000

y-y/2=z

y/2=120000

y=240000

x-(x/2+40000)=y

x/2-40000=240000

x/2=280000

x=560000


Svar #3
25. september 2009 af Px (Slettet)

Tak for hjælpen !


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2009 af MN-P (Slettet)

((x-(x/2+40000))/2)/2=60000               ganger med 2*2

(x-(x/2+40000))=240000                      hæver parenteserne

x-x/2-40000=240000                          lægger 40000til på begge sider

x/2=280000                                           ganger med 2 på begge sider

x=560000

Håber du har set ligningen ovenfor


Svar #5
25. september 2009 af Px (Slettet)

Super ! .. den er meget nemmer at forstå MN-P tak !


Skriv et svar til: HJÆLP !!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.