Matematik

Skalarprodukt - bevis

26. september 2009 af naarp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal bevise at:

IvektoraI*IvektorbI*cos(v)=x1*x2+y1*y2

Hvor x og y er koordinaterne til vektoren.

Hvordan gør man det? Ved ikke hvordan man skal starte den!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du kunne f.eks. starte med at læse om det i din matematikbog


Svar #2
26. september 2009 af naarp1 (Slettet)

Der står ikke noget om det.....Det er en ekstra opgave min lærer selv har lavet og klassen har alsrig haft om bevisførelse før!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

På venstre side er der brugt to længder og cos

Se på formlerne for beregning af cos og længder ud fra vektorernes koordinater


Svar #4
26. september 2009 af naarp1 (Slettet)

Det er stadig helt sort. Der står bare i bogen af de to ting er lig med hinanden. Der er ikke nogle begrundelse hvorfor det er sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

Betragt vektoren c = a - b.  Nu udgør a, b og c en trekant så du kan anvender cosinusrelationen. skriv den op.

du ved også at c2 = (a - b)2 = (a - b)·(a - b)  =     regn ud og sæt sammen med din første udregning.


Skriv et svar til: Skalarprodukt - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.