Kemi

molar concentration

26. september 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opgav at :

12, 5 W/ W % Nicl2 (129,61 g/mol) solution has a density of 1.149g/mL calculate

a. the molar concentration of NiCL2 in this solution

b. the molar concentration of CL- in the solution

er det denne formel man skal bruge?

n = c * v * g / M

el

V =  m * c* V / c*g

hvor jeg har vel ?

12,5 W/W % = g

NiCl2  = 129,61 g /mol = M

1,149 g/mol = V

er de rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af mathon

a.

c
= (p/100)·(d/M) = 0,125·(1149 g/L)/(129,61 g/mol) = 1,10813 mol/L = 1,10813 M

...................

egentlig
m = (p/100)·(V·d)

n = m/M = (p/100)·(V·d)/M = (p/100)·V·(d/M)

c = n/V = ((p/100)·V·(d/M))/V = (p/100)·(d/M)               (d = density)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af kemikerne (Slettet)

Opløsningen vejer 1149 g / L

Du får oplyst at der er 12,5 % NiCl2 (W/W)

Dvs 12,5 % * 1149 g (NiCl2)/L = 12,5/100* 1149 g (NiCl2)/L

Du kender nu g NiCl2/L

For at omregne til mol/L skal du dividere med molarmassen M

Så din formel bliver

c= w/w% * densitet (i g/L)/M
 


Skriv et svar til: molar concentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.