Matematik

Hjælp til mat!!

04. januar 2005 af xyz (Slettet)
en funktion f er bestemt ved

f(x) = x^3-5x^2+3x , x€[-1;4]

Bestem funktionens monotoniforhold og angiv værdimængde for f.. DET HAR JEG GJORT MEN

Grafen for f har TO tangenter, der begge har hældningskoefficienten 3. bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse tangenter...

?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2005 af Katty (Slettet)

Bestemt f'(x) og sæt denne lig 3, dermed får du to x-koordinator til tangenterne. Indsæt dernæst disse i f(x) og du har (x,y)-punkterne for røringspunkterne

Svar #2
04. januar 2005 af xyz (Slettet)

jeg har fundet f'(x).. jeg har også sat dem lig med hinanden.. jeg har også sat dem i f(x).. men når jeg opskriver tangenternes ligning, rører de ikke grafen...

Svar #3
04. januar 2005 af xyz (Slettet)

jeg prøver lige igen.. tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2005 af Katty (Slettet)

Skriv dine beregninger ind her

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2005 af Duffy

Det er noget rod!

Duffy

Svar #6
04. januar 2005 af xyz (Slettet)

f'(x) = 3

3=3x^2-10x+3
3= (x-3)(3x-1)
x=10/3 V x=0

f(10/3)=820/27

f(0)=0

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2005 af Katty (Slettet)

f(10/3) får jeg til -230/27

Svar #8
04. januar 2005 af xyz (Slettet)

hmm det gør jeg også nu.. men så må ligningen til den tangent jo være:
3x-(500/27) (men den rører heller ikke grafen for f)

Skriv et svar til: Hjælp til mat!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.