Matematik

Andengradspolynomium

04. januar 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgaver.

a)

For k £ R betragtes ligningen
(k+1)x^2 + 2kx + k + 2 = 0.

For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger? - 1 løsning - 2 løsninger?

b)

Vis at ligningen x^2+x-8x-4k+15 = 0 for enhver værdi af k har to forskellige rødder.

Svar #1
04. januar 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

HINT: Hvad skal der gælde om et andengradspolynomium for at der er hhv 0,1,2 løsninger?

Svar #3
05. januar 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Jeg har løst opgave b. Men jeg kan ikke få opgave a til at passe. Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert.

Jeg ved godt hvad der gælder om et andengradspolynomium for at få hhv. 0,1,2 løsninger.

Jeg har svært ved at isolere k.

Opgave er til i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2005 af allan_sim

Diskriminanten:

D = (2k)^2-4*(k+1)*(k+2)
= 4k^2-4*(k^2+2k+k+2)
= 4k^2-4k^2-3k-2
= -3k-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2005 af Peden (Slettet)

Du behøver vel ikke isolere k?

Diskriminanten fortæller noget om antallet af løsninger, derfor:

D= (2k)^2-4(k+1)*(k+2)

Regn selv videre.





Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.