Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

SSO (investeringer & finansieringer)

04. januar 2005 af Sir RaWi (Slettet)
Hejsa :)

Jeg står og skal til at i gang med SSO, og har valgt at skrive om investeringer og finansieringer. Jeg har bare et problem! Jeg hverken aner hvordan jeg skal fremskaffe det nødvendige materiale, og hvordan min SSO helt præcis skal opbygges.

Har ikke fået meget hjælp af min lærer, da han er lidt doven udaftil. Hvordan kan jeg evt forberede mig? Har i noget stof til mig som jeg kan læse ? nogle bøger jeg kan købe et sted evt? Måske I ved hvordan en SSO opgave i EØ skal se ud?

Problemer er, at lærene har vist os hvordan en SSO skal se ud i fx dansk, samtidshistorie osv... Men jeg har ikke fået noget som helst af se på papir fra en tidligere opgave....

Im lost... desværre :(

Need help quick, håber I kan hjælpe, bare lidt...

Mvh

Sir RaWi

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2005 af madsbs (Slettet)

Hej Sir RaWi

Jeg skrev selv SSO i Erhvervsøkonomi A med underemnet "Investering".

For at finde ud af hvad jeg ville skrive om under "Investering" lånte jeg en masse bøger på Handenshøjskolens (Copenhagen Business School) bibliotek, som er offentligt tilgængeligt for alle.

Bl.a. har Jens Christophersen skrevet nogle udmærkede bøger om emnet "Investering i værdipapirer" (det var det, jeg valgte at skrive om). De er lidt gamle, men er stadig yderst nyttige.

Men "Investeringer og finansieringer" er et meget stort emne, så jeg vil råde dig til at søge i følgende link for at finde noget anvendeligt litteratur. Kommer du frem til, at din endelige emne skal være "Investering i værdipapirer" kan jeg selvfølgelig hjælpe.

Linket er:
http://hermescat.lib.cbs.dk/is/WWW/welcome.asp

Bøgerne LÅNES; du skal altså IKKE købe nogle bøger.

I øvrigt skal en SSO i Erhvervsøkonomi se ud på nøjagtig samme måde som i Dansk, Historie etc. D.v.s at der skal være en redegørelse, en analyse og en vurdering. Med emnet "Investeringer og finansieringer" vil analysedelen nok fylde mest (hvilket lærerne også accepterer, så længe du ikke bruger de store kræfter på redegørelsen).

Jeg håber, dette kunne hjælpe; ellers skriver du bare igen.

MVH samt held og lykke

Mads B. Søndergaard
BeståHH

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2005 af madsbs (Slettet)

Ovennævnte link er til, hvis du kender forfatterens navn eller bogens titel.
Her er linket til emnesøgning:

http://hermescat.lib.cbs.dk/is/EMNE/welcome.asp

Svar #3
04. januar 2005 af Sir RaWi (Slettet)

Hej Mads!

Tak for det hurtige svar. Jeg har straks sendt en mail til Copenhagen Business School, og håber at det kan lade sig gøre at få disse bøger hjem. Jeg er jo bosat i midtjylland, så ved ikke hvordan man håndtere disse sager derovre.

Jeg regner med at få udleveret en specifik case omkring investeringer og finansieringer, så kan ikke pt svare dig på, hvad jeg præcist skal skrive om.

Jeg må håbe på det bedste :)

Du vil høre meget mere fra mig!

Så tråden lader vi lige stå åben ;)

Hygge....

Og tak for hjælpen indtil nu!

Mvh

Rasmus Wigh

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2005 af madsbs (Slettet)

Hej Rasmus

Ja ok; så kunne du evt. prøve Handelshøjskolen i Århus. Kender den ikke så godt. Hjemmesiden er¨:
http://www.asb.dk/frontpage/default_da.htm
Så kan du evt. selv finde vejen til deres bibliotek.
Jeg mener også, der er et handelshøjskolencenter i Herning, hvilket jo så ikke er så langt fra dig. Søg på http://www.google.com for at finde deres hjemmeside.

Den case, du nævner; den får du udleveret før sin SSO, ikk?

Men du kan evt. prøve at spørge andre EØ-lærere på din skole, om ikke de har nogle gamle SSO'er inden for emnet "Investering". Min lærer havde en masse.

MVH

Mads B. Søndergaard
BeståHH

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2005 af madsbs (Slettet)

Det hedder:
Handels- og IngeniørHøjskolen i Herning, og deres hjemmeside er:

http://www.hih.dk/


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2005 af Cas_sen (Slettet)

#4

Jeg er skeptisk over for brugen af Århus Handelshøjskole...

Brugbart svar (1)

Svar #7
05. januar 2005 af Cas_sen (Slettet)

#3

Tror godt du kan regne med at de sender bøgerne pr. post til dig kvit og frit, og du så skal betale for tilbagesendelsen, meeen er det ikke også fair ?

Brugbart svar (1)

Svar #8
05. januar 2005 af Cas_sen (Slettet)

#0 : Med hensyn til hvordan en EØ SSO skal se ud i netop investering og finansiering, kan du altid spørge madsbs, da han er på hjemmebane.

Jeg vil anbefale dig at lade vær med at sætte alt for stor lid til din lærer skubber dig igang og hjælper dig, idet det erfaringsmæssig kan give nogle uheldige udfald. Lyt endelig til hans råd og vedledning, men tænk selv over opgavens opbygning.

Netop i et fag som EØ kan det være svært at vise sin ekspertise og opnå de rigtig gode karaktere, du kan derfor have glæde af virkelig at gå i dybden med bl.a. de bøger der her er anbefalet.

En ting mange glemmer i EØ er perspektiveringen! Alt for meget teori som lærerene i forvejen kender alt for godt. Det kan derfor anbefales at finde nogle virkelige cases der vil underbygge de forhold og teorier/modeller du belyser i din opgave. Skriv endelig igen når du er igang med opgaven, og har fundet ud af hvad der kunne være særlig delikat perspektive til, så skal jeg nok og sikkert også madsbs være behjælpelig med at finde nogle relevante virksomheder og lign.

Du ønskes en god opgave.

Med venlig hilsen
Casper Larsen
BeståHH

Brugbart svar (1)

Svar #9
05. januar 2006 af bh_dk (Slettet)

Heyza =)

Jeg har valgt at skrive SSO i erhvervsøkonomi med underemnet "investering", men længere er jeg ikke kommet. Jeg kan ikke rigtig finde noget jeg kan skrive om, hvor der både er beskrivende, analyserende og vurderende stof i. Håber I kan hjælpe...

Svar #10
05. januar 2006 af Sir RaWi (Slettet)

Jeg har min gamle SSO opgave liggende, den gav 9... den omhandler godt nok investeringer / finansieringer... Måske det var en hjælp? men ingen afskrivning hehe....

Rasmus

Brugbart svar (1)

Svar #11
05. januar 2006 af bh_dk (Slettet)

Er det muligt at jeg kan se din opgave, ville være meget glad for det =)


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. januar 2006 af bh_dk (Slettet)

Hvis man nu ville skrive en sso opgave med emnet "investering i værdipapirer" hvordan kunne problemformuleringen så lyde?

Skriv et svar til: SSO (investeringer & finansieringer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.