Matematik

Grænseværdi

28. september 2009 af puttehil (Slettet)

Vi skal bestemme grænseværdien limh->0 (f(x0+h) - f(x0))/h, når

f(x) = 1/x og x0=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af sHastrup (Slettet)

Okay, har du også et spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af memorize (Slettet)

Det er en sætning, der siger, at f ' (x) = nxn-1, hvor n er eksponenten.

I dette tilfælde er x-1

f' (x) = nxn-1= -1x-2

Hvis du skal finde grænseværdien for x0=2, indsætter du herefter bare værdien to i ovenstående ligning, på xs plads:

-1*2-2=-0,25

Voila!


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.