Kemi

oxidationstallet for Sb i Sb2O4

28. september 2009 af policedrift (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg får at vide at : Den anden fremstillingsmetode foregår i to trin. I trin I reagerer antimon(III)sulfid med ilt (dioxygen) under dannelsen af Sb2O4 og SO2.

og det jeg skal finde ud af er hvad oxidationstallet er for Sb i Sb2O4, og jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det

please der ude jeg skal bare lige have en forklaring på hvordan man gør det.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

+4
Sb2O4

summen af OT skal være ladningen udadtil.
Da denne er 0, skal summen altså være 0.

Per definition har O OT = -2 - på nær få undtagelser.
Regnsskabet bliver så:
2·x + 4·(-2) = 0
2x = 8
x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af polak_juicy (Slettet)

hver O har oxitallet -2, så O4 har oxidationstallet  -8, så derfor må Sb2 have 8 for at det bliver nul. Så Sb må hver have 4.


Skriv et svar til: oxidationstallet for Sb i Sb2O4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.