Matematik

HASTERR

29. september 2009 af Jone (Slettet)

Hej Alle

Har brug for hjælp til en opgave...!! Takk

Bestem integralet af ∫10 (2x) / (x^2+1))


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv forslag?


Svar #2
29. september 2009 af Jone (Slettet)

Her har jeg fundet t = x^2 

og dt/dx = 2x --> (1/2x)dt = dx

og de nye grænser har jeg fået til 1 og 2. Men så kan jeg ikke finde ud af at regne mere på den.   


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv substitutionen t = x^2 +1 i stedet.


Svar #4
29. september 2009 af Jone (Slettet)

Ja så langt er jeg kommet. Men når jeg skal insætte de nye grænser og finde integralet så er det hvor jeg ikke kan regne mere. Det kan jeg ikke finde ud af. Altså hvilke regler der er osv. Kan du evt. regne det for mig og fortælle mig hvad du gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: t = x^2 + 1 => dt/dx = 2x => dt = 2x dx =>

integralet bliver da:

int( 1/t dt) og så med nye grænser.


Svar #6
29. september 2009 af Jone (Slettet)

dvs. ln*t (1/t dt) er resultatet??


Svar #7
29. september 2009 af Jone (Slettet)

kan du ikke regne den ud med mellemregninger. Det er lidt svært for mig at se hvordan du er kommet frem til resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Det er ikke resultatet. Du skal stadigvæk regne integralet ud.


Skriv et svar til: HASTERR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.