Matematik

Differentering - differentialkvotienten

29. september 2009 af Madstv (Slettet)

Hej alle,

Har fået følge opgaver:

Opgave 1:

Beregn differentialkvotienten for f(x) = x^2 + 2x i punkterne x = 0,5 og x = 1,8.

Opgave 2:

Prøv om du kan finde differentialkvotienten f'´(x) for funktionen f(x) = x^2

Jeg var ikke til stede den dag det blev gennemgået og vores lærer er konference resten af ugen. Der bliver taget imod al hjælp med kyshånd. Har både brug for resultaterne, men mest af alt forklaringerne på hvordan og hvorledes og hvorfor man gør som man gør.

Venligst Christian!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Exupery (Slettet)

Ved du slet intet om differentialkvotienten? Har du læst kapitlet i bogen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af mathon

kan nok læres selvstændigt:

f(x) = xn

f '(x) = n·xn-1

........
specifikt:
f(x) = x2

f '(x) = 2·x2-1 = 2·x1 = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

udledning:

x>0

(xn)' = (en·ln(x))' = en·ln(x)·(n·ln(x))' = xn·(n·x-1) = n·xn-1


Skriv et svar til: Differentering - differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.