Matematik

statistik

29. september 2009 af Nim22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey har den her opg:

Opgave 5
Antag at X har følgende tæthedsfunktion f(x) = k(1 - |x|) for |x| < 1, hvor k er en konstant, k > 0.
a) Bestem k.
b) Find P(|X| > ½)
c) Bestem fordelingsfunktionen for X.

har problemer med a), da den numeriske værdi giver problemer for mig. nogen forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Hvilke problemer giver den numeriske værdi dig?


Svar #2
29. september 2009 af Nim22 (Slettet)

er der to ubekendte så? hvor x er positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvad, det er der volder problemer - forsøger du at integrere f(x) for at bestemme k?


Svar #4
29. september 2009 af Nim22 (Slettet)

nej det er en ligning, hvor vi skal finde k. Men det er den numeriske værdi af x der volder problemer


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Ja, men f er da veldefineret:

for x i ]-1;0] : f(x)=1+x

for x i [0;1[ :  f(x)=1-x


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.