Kemi

stofmængde

29. september 2009 af HoveHviid (Slettet)

Hej.

Jeg skal finde stofmængden af ethansyre i 50 mL ethansyre.
Jeg finder at ethansyre's molare masse= 60,052 g/mol og dets densitet=1,049

Kan det så godt passe at:
n(ethansyre)=M(ethansyre)/d(ethansyre)·50mL
n(ethansyre)=2862,35 mol

Syntes bare det lyder som en meget stor stofmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af XX91 (Slettet)

husk at omregne de 50 mL til liter


Svar #2
29. september 2009 af HoveHviid (Slettet)

Men hvis densiteten står som g/mL har det vel ikke nogen betydning? Så går de vel bare ud med hinanden?

Men ellers passer formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af XX91 (Slettet)

Formlen for stofmængdeberegning hedder
n=m/M
Og densiteten er ikke lille m, så du skal bestemme den..
Du får jo en volumen bestemt
Dvs. du kan finde m ved at sige m=ρ*V


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af XX91 (Slettet)

Du får da:
n=(50*1,049)/60,052=0,87341


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2009 af mathon

...med enheder:

n = m/M =((50 mL)·(1,049 g/mL))/(60,052 g/mol) = 0,87341 mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2009 af XX91 (Slettet)

som jeg skrev mathon :) men ja, enheder skal på


Svar #7
29. september 2009 af HoveHviid (Slettet)

Tak skal i have :)

Det er fordi jeg er kommet til at bytte rundt på den molare masse og densiteten i den formel jeg har skrevet at stofmængden er blevet så stor så ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2009 af XX91 (Slettet)

Ja :)


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.